Nazi Lauck NSDAP-AO. Srpski. srp26 . . .

Nazi Lauck NSDAP/AO

PISMO GOSPODINU GEMLIHU

Napisano od Adolfa Hitlera

Septembar 16, 1919 godine

Dragi Gospodine Gemlih,

Opasnost koje predstavlja Jevrejstvo za naš narod danas nalazi izraženo u neporicljivoj averziji od razgranatih sekcija našeg naroda. Uzrok ove averzije ne može se jasno prepoznati u svesnom ili nesvesnom sistematskom i ubitačnom efektu od Jevrejstva kao totalno iznad naše nacije. Rađe, to se uzdiže od ličnog kontakta i od lične impresije kojom pojedinačni Jevrejin živi, skoro je uvek neomiljeno.

Zbog tog razloga, antisemitizam je suviše lako karakterizovati kao emocijalni fenomen. I još je ovo netačno. Antisemitizam kao politički pokret ne sme i ne može biti definisan kao emocijalni impuls, ali ga treba prepoznati kao činjenicu. Činjenice su ove: Prvo, Jevrejstvo je apsolutno rasna a ne religijska asocijacija. Čak ni Jevrejin nikada ne može sebe imenovati kao Nemačkog Jevrejina, Poljskog Jevreja, ili kao Jevrejin Amerikanac ali uvek kao Nemačkog, Poljskog, ili Američkog Jevreja. Jevrejin još nikada nije usvojio mnogo više jezika od stranih nacija među kojima oni žive. Nemac koji je prisiljen da koristi Francuski jezik u Francuskoj, Italijan u Italiji, Kinez u Kini ne postaje automatski Francuz, Italijan, ili Kinez. Isto tako je sa Jevrejinom koji živi među nama i koji je prisiljen da koristi Nemački jezik. On automatski ne postaje Nemac. Niti Mojsijevačka veroispovest, koja je toliko važna za opstanak ove rase, ne postavlja pitanje da li je neko Jevrejin ili ne-Jevrejin. Jedva da postoji rasa čiji članovi pripadaju ekskluzivno samo da bi definisali jednu religiju.

Kroz hiljadu godina najbliža prateća vrsta, Jevreji u generalnom imaju izdržavajući njihovu rasu i njohovu osobitost daleko višu vidljivost nego mnogi narodi među kojima oni žive. I prema tome dolazi činjenica da postoje životi među nama ne-Nemcima, strane rase koje niti žele da žrtvuju svoj sopstveni rasni karakter ili da poriču svoja osećanja, razmišljanja, i težnje. Niti će, posedovati sva politička prava koja mi imamo. Ako je Jevrejski etos obelodanjuje u čistom materijalističkom kraljevstvu, to je čak jasnije nego u njihovom razmišljanju i težnjama. Njihova igra oko zlatnog lista postala je nemilosrdna borba za sve one stvari koje mi najviše cenimo na zemlji.

Vrednost pojedinca više se ne odlučuje po njegovom karakteru ili po značajnosti njegovih dostignuća za totalnu ali ekskluzivno po njegovoj sreći, po njegovom novcu.

Najnižoj naciji ne može više da bude merilo suma po moralnim i duhovnim moćima, ali rađe po zdravlju svog materijalnog imanja.

Njegovo razmišljanje i težnje posle novca i moći, i osećanja da ide zajedno za tim, služi svrsi Jevreja koji je beskrupulozan u izboru metoda i nemilosrdnosti u njihovom zapošljavanju. U autokratski vođenoj državi on favorizuje "Njegovo Velićanstvo" i zloupotrebljava ga kao pijavica koja se pričvrsti iznad nacije. U demokratijama on se otima za favorizovanje masa, puzi pred "veličanstvo naroda", i prepoznaje samo veličanstvo novca.

On uništava karakter pincipa sa vizantijskim laskanjem, nacionalni ponos (snagu od naroda), sa podsmehom i sramno disajućom izopačenošću. Njegovi metodi borbe za javno mišljenje nikada ne izražava javno ali koje izmišlja i falsifikuje.

Njegova moć je moć novca, koja se održava u njegovim rukama napornosti i beskrajnosti kroz interes, i koja prisiljava narode pod njegovim najopasnijim šalama. Njegov zlatni sjaj, je u početku tako privlačan, skriva ultimativno tragične posledice. Sve čemu čovek teži posle kao viši cilj, bilo da je religija, socijalizam, demokratija, je da Jevrejin samo znači do kraja, zadovolji njegovu požudu za ciljem i dominacijom.

U svom efektu i posledicama on je kao rasna tuberkuloza od nacije.

Oduzimanje od svega ovoga sledi: antisemitizam zasnovan na čisto emotivnom polju će naći konačno izražavanje u obliku pogroma. Antisemitizam zasnovan na razlozima, kako god bilo, mora sistematski voditi do eliminacije privilegija za Jevreje, tako da treba razlikovati Jevreje od ostalih stranaca (Zakon o Strancima). Glavni cilj (kao zakonodavstvo) mora, kako god bilo, biti neopozivo uklanjanje Jevreja u generalnom.

Za oba ova kraja vlade nacionalne snage, ne nacionalne slabosti, je neohodna.

Republika u Nemačkoj ne poseduje to rođenje niti uniformu nacionalne volje od našeg naroda ali pobeđenu eksploataciju serijskih okolnosti koje nalaze generalno izražavanje u dobokoj, univerzalnoj ne sadisfakciji. Ove okolnosti kakve god bile su nezavisni oblici države i oni su još uvek danas operativni. Zaista, mnogo više sada nego ranije. Prema tome, veliki deo od našeg naroda prepoznaje da promena državnog oblika ne može sama od sebe da promeni našu situaciju.

Za to će biti potreban preporod moralne i duhovne moći od nacije.

Ali ove činjenice poriču da Republici trebaju suštinske unutrašnje podrške nacionalne duhovne sile. I prema tome današnje državne vođe traže podršku među onima koje vuku beneficije od novih formacija Nemačkog stanja, i koji su zbog ovog razloga bili vodeća sila revolucije--Jevreja. Čak misli (različitih državnika vodeće lične obnove) današnje vođe potpuno razumeju opasnost od Jevrejstva (tražeči njihovo sopstveno napredovanje) prihvataju spremno nudeći podršku Jevrejima a za uzvrat favorizujući ih. I ova naplata ne sadrži samo u svakom mogućem Jevrejstvu, ali iznad svega u preprekama borbe za izdaju naroda protiv njegovih zavojevača, da su pod represijom od antisemitskog pokreta.

Sa poštovanjem,

Adolf Hitler

NSDAP/AO - PO Box 6414 - Lincoln NE 68506 - USA http://www.nazi-lauck-nsdapao.com

NSDAP/AO Srpski